Отчаяние в Бразилия - шаман разкри ритуала, с който ще помогне на Неймар


Отчаяние в Бразилия - шаман разкри ритуала, с който ще помогне на Неймар

1662 0

В Бразилия са отчаяни заради представянето на националния отбор по футбол, който беше абсолютен фаворит за златните медали на Игрите в Рио де Женейро. Сега обаче "селесао" е пред отпадане, ако не стигне до победа над Дания в последния си мач от груповата фаза.

Най-сериозни критики получава голямата звезда Неймар, който не показва дори част от уменията, които го направиха един от най-добрите играчи в света.

По този повод Хелио Силман - последовател на афро-бразилските ритуали, е направил Макумба ритуал за сила, който да помогне на Неймар и Бразилия да изиграят най-накрая силен двубой на Олимпийските игри.

"Бразилия няма олимпийски дух. Ще помоля Одум, богът на силата, да даде на Неймар сили, с които да си върне желанието да играе за Бразилия.

Силман обясни и ритуала - върху голяма дървена чиния той поставя по 11 играчи, които предствляват бразилския тим. След това поръсва чинията с грозде, ориз и ръж, които представляват просперитет. Накрая, две свещи биват запалени - една зелена и една жълта, които показват светлината на играчите.

Слиман вдига куклата с №10 и премества левия крак напред, след това десния. "Това е Неймар. Той тича, той дриблира. Той ще вкара много голове", споделя шаманът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички