Неймар е антигероят на Бразилия


Неймар е антигероят на Бразилия

1382 0

Футболната звезда Неймар е на път да се превърне в антигероя на домакините на олимпийските игри, след като Бразилия не успя да спечели втори мач.

Нападателят на "Барселона" беше освиркван от публиката във втори пореден двубой - при 0:0 срещу Ирак, а зрителите запазиха своите аплодисменти за азиатския отбор.

Бразилия, която никога не е печелила олимпийско злато, е на второ място в групата си и трябва да победи Дания в Салвадор в сряда, за да избегне второ голямо разочарование след поражението с 1:7 от Германия в полуфиналите на световното първенство преди две години.

"Трябва да се извиним на феновете, на хората в Бразилия. Не играхме най-добрия си футбол. Чувстваме, че феновете ни са разочаровани", заяви треньорът на "селесао" Рожерио Микале.

Неймар отново игра доста под очакванията на всички, а сочените за бъдещи звезди Габриел Барбоса Алмейда, известен като Габигол, както и Габриел Жезус бяха пълно разочарование в опитите си да преодолеят вратаря Мохамед Хамед.

Феновете скандираха "Марта! Марта!" заради петкратната носителка на наградата Футболист на годината, която е и звезда на женския национален отбор. Към края на мача зрителите започнаха да скандират "Ирак! Ирак!".

"Исторически мач за нас, след като направихме 0:0 на Бразилия на техен терен", радваше се треньорът на иракчаните Абдулгани Алгазали.

Нигерия стана първият отбор, който се класира за четвъртфиналите, след като се наложи с 1:0 над Швеция на стадиона в Манаус. Нигерийците пристигнаха в Бразилия няколко часа преди първия си мач, но това не им личи в поведението на терена.

Аржентина постигна първа победа в група D - 2:1 над Алжир. Аржентинците останаха с човек по-малко в последната минута на първото полувреме, когато два жълти картона получи Виктор Куеста. Но веднага след почивката Анхел Кореа откри резултата.

Алжирците изравниха скоро, но в 67-ата минута и те останаха с 10 на терена, от което се възползва Хонатан Калери, оформил крайното 2:1.

Източник: Дневник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички