Още една изненада на тенис турнира в Рио


Още една изненада на тенис турнира в Рио
Снимка: Getty Images/Guliver

862 0

След отпадането на Серина Уилямс изненадите в женския турнир по тенис продължават. Пуерториканката Моника Пуиг поднесе една от най-големите изненади в женския олимпийски тенис турнир, след като победи шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса с категоричното 6:1, 6:1.

Победата класира 34-ата в света Пуиг за четвъртфиналите, а за място в топ 4 тя ще спори с германката Лаура Зигимунд, която отстрани българката Цветана Пиронкова в първия кръг. Зигимунд спечели с 6:4, 6:3 срещу белгийката Кирстен Флипкенс.

Денят се оказа лош и за другата испанска в Рио Карла Суарес Наваро, която загуби от седмата поставена Мадисън Кийс с 3:6, 6:3, 3:6.

На четвъртфиналите американката Кийс ще играе с рускинята Динара Касаткина, която победи италианката Сара Ерани със 7:5, 6:2.

Позиция четвъртфиналите си осигури и чехкинята Петра Квитова. Носителката на две титли от Големия шлем победи в три сета Екатерина Макарова от Русия след 4:6, 6:4, 6:4. В следващия кръг Квитова ще играе с победителката от двубоя между Серина Уилямс и Елина Свитолина.

В последния завършил мач до този момент от женската програма британката Йоана Конта спечели с 3:6, 7:5, 7:5 срещу рускинята Светлана Кузнецова. За място на полуфиналите Конта ще спори с победителката от мача между Анжелик Кербер и Саманта Стоусър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички