Серина Уилямс пак не можа да бие рекорда на Щефи Граф на Голям шлем


Серина Уилямс пак не можа да бие рекорда на Щефи Граф на Голям шлем
Снимка: Getty Images/Guliver

1690 0

Една от най-великите тенисистки в цялата история на този спорт в лицето на Серина Уилямс не можа да достигне един от малкото върхове, които не успявала да покори. Уилямс загуби на финала на „Ролан Гарос” от младата и много атрактивно играеща Гарбине Мугуруса в два сета – 5:7, 4:6. Последната среща между двете беше на финала на „Уимбълдън”, когато Уилямс взе титлата след комфортна победа в два сета. Сега обаче нещата изобщо не стояха така. Така Серина пак остана на една титла от 22-те от турнири на Големия шлем, които държи Щефи Граф.

Първият сет премина в страхотно темпо – Мугуруса имаше повече проблеми в началото, когато трябваше да спаси точка за пробив в гейм, продължил почти 10 минути. Испанката обаче показа, че като мощ има достойни отговори на Уилямс и проби за 3:2, след като американката направи слаб сервис гейм, завършил с двойна грешка при 30:40. Световната номер едно върна пробива за 4:4, след като играеше на ръба на риска от основна линия, но Мугуруса успя да направи втори пробив за 6:5. Последва истинска драма – испанката спаси две поредни точки за връщане на пробива с изключителни сервиси и след нов продължителен гейм, в който самата тя не можа да реализира няколко сетбола, успя да грабне шанса си с топовен бекхенд по правата.

Испанката се възползва от успешния край на първия сет и проби още в началото на втората част, след като сервисът на Уилямс съвсем изчезна. Американката обаче върна веднага пробива, след като Мугуруса нареди три двойни грешки и въпреки че спаси две точки за пробив със смела и агресивна игра. Испанката не се стресна и отново натисна, правейки трети пореден пробив в началния удар на Серина, която изглеждаше малко по-бавна и не смогваше на темпото на съперничката.

Постепенно Мугуруса установи превъзходство и при 5:3 зрителите станаха свидетели на луд гейм – Уилямс спаси четири мачбола на свой начален удар и принуди Мугуруса да сервира за мача. Щяха ли нервите да спрат испанката – отговорът дойде светкавично и с гейм на нула, при това след лоб на линията тя грабна титлата и вече е на второ място в ранглистата при жените!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички