Определиха треньорa, който ще води САЩ след Рио 2016


Определиха треньорa, който ще води САЩ след Рио 2016
Снимка: Getty Images/ Gulliver

1423 0

Иконата в треньорската професия в баскетбола Грег Попович ще поема националния отбор на САЩ след Олимпийските игри в Рио де Женейро, които ще се проведат през 2016 година.

Както е известно, настоящият треньор Майк Кжижевски ще напусне своя пост след Игрите, но все пак ще остане като консултант на Джеро Колонело.

Днес баскетболната федерация на САЩ обяви, че наставникът на Сан Антонио Спърс се е съгласил да поеме националния тим, като фактически това ще стане през 2017 година, когато ще се проведе и първия тренировъчен камп след Олимпиадата.

"Това, което програмата постигна през последното десетилетие под ръководството на Джери Колонело и Майк Кжижевски, е невероятно. Ще дам всичко от себе си, за да запазя високите стандарти, класата и характера, постигнати от Джери, Коуч Кей и многото играчи, които пожертваха своето време в полза на националния тим", заяви в специално обръщение Попович.

Той е 4-кратен шампион на НБА със Сан Антонио, като отдавна се очакваше той да замени Кжижевски. Треньорът на "Дюк" пък засега е с рекорден успех начело на САЩ, като отборът му е в серия от 63 поредни победи и има само 1 загуба в 76 срещи. Очаква се това постижение да продължи и на Олимпиадата в Рио, където САЩ е основен фаворит за златото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички