Легендарен олимпийски спорт си има своя Майкъл Фелпс


Легендарен олимпийски спорт си има своя Майкъл Фелпс
Снимка: Guliver/Getty Images

1919 0

Спортната гимнастика е един от най-атрактивните и интересни спортове по време на Олимпийски игри и, въпреки че там няма доминация в стил "Майкъл Фелпс", този спорт си има своя еквивалент. Неговото име е Койех Учимура.

Японецът Кохей Учимура продължава да пише историята на мъжката спортна гимнастика. 27-годишният Учимура снощи спечели втора поредна олимпийски титла в многобоя и вече има рекордните 7 медала от олимпиади (три златни и седем сребърни) и 10 титли от световни първенства в кариерата си. След среброто си в Пекин 2008 Учимура има осем поредни златни медала в многобоя от олимпиади и световни първенства, което е ненадминато постижение в спорта.

"Да запазиш това постижение толкова дълго е лудост", каза британецът Макс Уитлок, който спечели бронза в Рио. Олимпийски вицешампион стана Олег Верняев от Украйна. Лошата новина за съперниците на Учимура е, че той със сигурност ще участва на следващата олимпиада, която е в Токио през 2020 година. Японецът спечели с минимална преднина пред Верняев. "В един момент имах чувството, че ще загубя", каза Учимура след състезанието.

Верняев описа Учимура като "Майкъл Фелпс или Юсейн Болт за гимнастиката". "Да се състезаваш с човек, който не е губил титла от 2009 година насам е невероятно. Той е легенда", каза Верняев. "Наистина се надявам, гимнастиката да бъде толкова известна, колкото плуването и леката атлетика. Но аз не съм като тях", добави японецът, който има 26 медала от световни първенства и олимпийски игри в кариерата си, от които 13 златни.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички