Изненада в Рио - САЩ се проваля в спринта, но компенсира в дългите бягания


Изненада в Рио - САЩ се проваля в спринта, но компенсира в дългите бягания
Снимка: Guliver/Getty Images

745 0

САЩ си осигури още една олимпийска титла в леката атлетика, след като Матю Центровиц спечели изключително слабото като темпо бягане на 1500 метра на Олимпийските игри в Рио 2016.

Неговата титла е черешката на тортата за развитието на американското бягане на средни и дълги дистанции, за сметка на отстъплението в спринтовите дисциплини. Времето на Центровиц беше ужавяващо бавно и върна самите стандарти с половин век назад - 3.50.00 минути.

На второ място завърши алжирецът Тауфик Маклуфи с 3:50.11, който обаче се провали като най-добрия тактик и спринтьор в дисциплината, защото се подведе по ниското темпо и не можа във финалните метри да разгърне потенциала си. Така той загуби и златото си от Лондон 2012.

Николас Уилис грабна бронзовия медал с 3:50.24 минути, който след осем години отново заслужи място на почетната стълбица. Най-звездния финал в дисциплината обаче разочарова сериозно откъм темпо и регистрирано време, като провал отчетоха големи фигури като Сюлейман от Аянлех Джибути (4-ти) и шампиона от Пекин 2008 Асбел Кипроп (6-ти).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички