Неймар се разплака, носейки олимпийска титла на Бразилия (ВИДЕО)


Неймар се разплака, носейки олимпийска титла на Бразилия (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

5537 0

Суперзвездата на бразилския национален отбор Неймар се разплака миг след като реализира решителната дузпа и донесе олимпийската титла на "селесао" в епичния финал на Игрите в Рио 2016 срещу Германия.

Бразилия жадуваше именно такъв велик успех, и то на своя земя, като стигна до златото по възможно най-драматичния начин с победа след изпълнение на дузпи над Бундестима. 1:1 бе резултатът в редовното време и след продълженията, като един пропуск провали германците в рулетката, за да има Неймар честта (и огромната отговорност) с последния изстрел от 11-те метра да се превърне в легенда на страната си.

Именно магьосникът от Барселона откри резултата пред над 75 хиляди на стадион "Маракана" в 27-ата минута, но младата звезда на немския футбол Максимилиан Майер изравни в 59-ата.


Neymar | Brazil U23 1 - 0 Germany U23 by cristi-lupu
Max Meyer | Brazil U23 - Germany U23 by cristi-lupu

След 120 минути игра двата тима не успяха да определят победител, въпреки по-активните действия на домакините. В крайна сметка, при рулетката на дузпите най-възрастният в състава на Германия Нилс Петерсен пропусна от бялата точка, за да се стигне до шампионския удар на Неймар и триумфа на Бразилия!


All Penalties Brazil Olympic Team vs Germany... by ak-productions

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички