Изненада! Баскетболистите на Испания стартираха със загуба


Изненада! Баскетболистите на Испания стартираха със загуба

648 0

Отборът на Испания по баскетбол, който според мнозина може да се противопостави на звездите на НБА от САЩ на Олимпиадата в Рио, започна с неочаквано поражение турнира.

Европейският шампион падна от Хърватия със 70:72 в първия си двубой от група В и по този начин сериозно намали шансовете си за първото място.

Иберийците водеха с 14 точки в третата четвърт, но храбрите хървати не се предадоха и успяха да намалят пасива си, а след серия от 7 поредни точки в края и поведоха.

Звездата на Еспания Пау Гасол, който завърши с 26 точки за Испания, имаше шанс да изравни и да прати мача в продължение, но бе спрян с чадър от младата звезда на противника Дарио Шарич, който от новия сезон ще играе в НБА с екипа на Филаделфия.

Боян Богданович водеше победителите с  впечатляващите 23 точки, като с успеха хърватите дадоха сериозна заявка за силно представяне на турнира.

В друг мач Аржентина нямаше проблеми срещу Нигерия и се наложи с 94:66. Гардът Факундо Кампацо наниза 19 точки, Луис Скола добави 18, а ветеранът Ману Джинобили добави 12 за успеха.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички