Футболът ще има нов олимпийски първенец, Аржентина също отпадна


Футболът ще има нов олимпийски първенец, Аржентина също отпадна
Снимка: Guliver/GettyImages

1462 0

Футболната надпревара на Олимпийски игри ще има нов шампион, след като Мексико отпадна още в груповата фаза на турнира в Рио де Женейро. Заедно с тях от турнира отпаднаха и носителите на златните медали от 2004 и 2008 Аржентина, след като и те не се класираха напред в класирането.

Двукратният олимпийски шампион Аржентина приключи участието си след 1:1 с Хондурас, което прати "гаучосите" на трето място в класирането на група D. Напред продължава Хондурас като втори от групата, както и отборът на Португалия, който завърши на първо място със 7 точки след 1:1 с Алжир в Бело Оризонте.

Германия разгроми Фиджи с 10:0 и се класира за четвъртфиналите. С победата Бундестимът събра 5 точки и завърши на второ място в група С. Първи със 7 точки е съставът на Република Корея, който в последни си мач се наложи над Мексико с 1:0. Така мексиканците отпаднаха, тъй като завършиха трети в групата и в Рио ще има нов олимпийски шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички