Всичко е ясно - ето защо басейните в Рио станаха зелени


Всичко е ясно - ето защо басейните в Рио станаха зелени
Снимка: Getty Images/Guliver

15846 0

Както Sportlive.bg ви информира, басейните в Рио де Женейро почнаха да придобиват зелен цвят, след като този за скокове във вода изцяло придоби този цвят, а плувният вече е в синьо-зелено.

Световната федерация ФИНА обаче обясни, че водата е придобила този цвят заради химикали, които са били изпуснати във водата. За щастие обаче, те не са вредни за олимпийците, които се състезават в съоръжението.

"Изпуснато е малко количество от химикалите, с които се чисти водата. Това е довело по повече киселинност и заради това се е променил цветът. Медицинската комисия на ФИНА провери качеството на водата и заключи, че няма опасност за здравето на спортистите", се казва в официално съобщение на световната централа.

Кой се изпишка в олимпийския басейн?

Организаторите първоначално хвърлиха вината върху цъфтежа на водораслите, защото било прекалено топло и нямало вятър. Заради това попадналите във водата семенца покълнали.

"Все пак знамето ни е в зелето и жълто. Направихме патриотичен басейн", заяви още говорител на организационния комитет.

Водата в басейна за скокове във вода за Игрите в Рио ще добие син цвят още днес, увериха организаторите на Олимпиадата. Te увериха състезателите, че няма опасност за тяхното здраве и обещаха проблемът да бъде оправен още днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички