Едва за втори път на Олимпиада се случва такова нещо!


Едва за втори път на Олимпиада се случва такова нещо!
Снимка: Guliver/Getty Images

2266 0

Роденият в Тринидад и защитаващ знамето на САЩ на Игрите в Рио 2016 Керън Клемент спечели драматично финала на 400 метра с препятствия на Олимпийските игри. Така големият фаворит в дисциплината оправда очакванията и прибави единственото липсващо постижение в богата си колекция.

Той има две индивидуални световни титли и две в щафетата, като в Пекин 2008 остана със среброто, а взе злато със САЩ в щафетата. Сега, на 30-годишна възраст, Клемент стъпи на най-големия връх - олимпийския - с време 47.73 секунди, което е негово най-добро за сезона.

Това е 19-ти златен медал за САЩ на 400 метра с препятствия на Олимпийски игри.

За втори път след Сеул 1988 имаме четирима под 48 секунди - Бонифейс Мучеру Тимути грабна среброто с 47.48, турчинът Ясмани Копело закова хронометрите на 47.92 за бронз, а ирландецът Томас Бар остана без отличие с 47.97 секунди.

Хавиер Кулсон, който търсеше първия си златен олимпийски медал, направи фаулстарт и по този начин направи сериозна услуга на конкурентите си. Той има два сребърни медала от световни първенства и бронз от Олимпиада, като 198-сантиметровият пуерториканец ще трябва да почака още за титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички