Чутовен провал в Рио 2016 за олимпийските шампионки и рекордьорки (ВИДЕО)


Чутовен провал в Рио 2016 за олимпийските шампионки и рекордьорки (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

9502 0

Олимпийските шампионки от Лондон 2012 и световни рекордьорки (от същото събитие преди 4 години) САЩ се провалиха по изключително глупав начин още в сериите на щафетата 4 по 100 метра при жените на Игрите в Рио 2016.

Американките така или иначе се очакваше да не успеят да нанесат ново поражение на големия фаворит Ямайка, но бяха считани за сигурни медалистки. Те обаче се провалиха при подаването на щафетата от втори пост (Алисън Филикс) на трети (Инглиш Гарднър).

Филикс, която няма старт на 100 метра гладко бягане този сезон, но бе включена в щафетата, загуби баланс точно преди предаването. Гарднър пък демонстрира ужасяващ синхрон и тръгна прекалено рано, което доведе до фатална загуба на секунди. Американките финишираха, все пак, но с 23 секунди по-слабо време от това на предпоследната щафета - казахстанската.

Американците протестираха, защото според тях третият пост на Бразилия Кауиза Венансио е настъпала Филикс и е предизвикала катастрофата на олимпийските шампионки.

В последствие бяха дисквалифицирани и бразилките, и американките (и казахстанките, но те без да имат връзка по случая).

По подобен начин в другата серия се провалиха европейските шампионки Холандия, след като Дафне Схипърс направи същата грешка като Гарднър и тръгна прекалено късно, с което не грабна палката по оптималния начин и допринесе за провала на отбора си.

Схипърс напуска Рио с три провала - на 100, 200 метра и щафетата, а бе считана за основен фаворит за златните медали в индивидуалните дисциплини.

Иначе Ямайка спечели без напрежение първата серия и едва ли ще има проблем във финала, ако всичко мине по план с предаването. Шампионката на 100 и 200 метра от Рио 2016 Илейн Томпсън не участва в сериите, но ще го направи във финала, докато в него Вероника Кембъл-Браун ще преследва своя пети олимпийски медал.

На финала се класираха още: Германия, Нигерия, Тринидад и Тобаго, Великобритания и Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички