Бум, бум, бум! Болт и компания презвеха Рио 2016 отново (ВИДЕО)


Бум, бум, бум! Болт и компания презвеха Рио 2016 отново (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

2645 0

За разлика от женската щафета малко по-рано, мъжката щафета на Ямайка надигра тотално тактически опонентите си, а и се представи несравнимо по-добре на пистата във финала на Олимпийските игри в Рио 2016.

ВИДЕО: ВСИЧКИТЕ ТИТЛИ НА БОЛТ

Юсейн Болт спечели безпрецедентно девето злато на Олимпиада, а щафетата на Ямайка бе далеч пред конкуренцията в бягането на 4 по 100 метра.

Ямайка бе в звездния си състав: Болт, Йохан Блейк, Никел Ашмийд и Асафа Пауъл (който не е бил на първи пост досега, но е с най-добра стартова реакция от отбора и логично застава първи).

АВАНТАДЖИЙКИТЕ ОТ САЩ НАДХИТРИХА ЯМАЙКА В ЩАФЕТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ

Дори най-слабия пост на шампионите - Ашмийд - успя да се представи блестящо и да извоюва нужното предимство за отбора си и предаде първи палката на Болт, който от последен пост нямаше как да позволи на когото и да е да го изпревари - 37.27 секунди и титла за страната от Карибските острови.

БОЛТ Е БИЛ ГЕЙТС В АТЛЕТИКАТА

Япония направи невероятно състезание и с 37.60 заслужи сребърния медал, като успя да се справи със САЩ, които останаха трети с 37.62 и трябваше да се задоволят с бронза. Джъстин Гатлин отново бе тотално засенчен от Юсейн Болт и Светкавицата не остави съмнение за това кой е най-великият атлет не само в момента, но и в историята на спринтовите дисциплини.


Usain Bolt 9 olympic gold 4x100m final Rio 2016 by neslawek

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички