Откриващата церемония на Олимпийските игри в Рио де Женейро


Откриващата церемония на Олимпийските игри в Рио де Женейро

3119 0

На 5-и август светът ще затаи дъх, тъй като в Рио де Женейро ще започне най-чаканото спортно събитие - 31-ите Олимпийски игри. Това, разбира се, ще стане с прекрасна откриваща церемония, която ще бележи старта на състезанията в над 30 спорта през следващите 14 дни.

Зрелището трябва да започне в 20:00 часа бразилско време, което означава, че всеки българин, който иска да гледа, трябва да остане до 02:00 часа на 6-и август. Часовата разлика ще бъде усетена сериозно от цяла Европа, като много от дисциплините ще се решават в края на деня.

Арена на церемонията по Откриването ще бъде легендарният "Маракана". Той беше реконструиран преди Мондиал 2014 и е една от малкото напълно готови да посрещнат Игрите съоражения.

Режисьор на спектакъла ще бъде Фернандо Мейрелеш, който обеща да покаже богатството на бразилската култура, но също така да избяга от клишетата. Разбира се, "Карнавала" ще присъства в програмата.

Помощ ще му оказва продуцентът Даниела Томас, която отговаряше за предаването на олимпийския огън по време на Лондон 2012. Хореографът Дебора Колкър пък ще се покрижи всички над 6000 доброволци, които ще участват по време на церемонията.

До момента вече билетите са достигнали до сума от 1949 щатски долара, като се очаква сумата да се покачи още. Най-евтините билети са около 80 долара.

Очаквайте цялата церемония по Откриването на Олимпийските игри НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички