Голф


Голф

686 0

Голфът едва за трети път ще бъде част от олимпийската програма на Игрите в Рио 2016. Досега това се беше случвало само през 1900-ата в Париж и през 1904-та в Сейнт Луис. МОК реши на свое заседание през 2009-та, че от Рио 2016 голфът отново ще бъде олимпийски спорт, като е разрешено участието и на професионалисти. В исторически план само три нации са печелили медали, като САЩ с 10 е далеч пред Канада (1) и Великобритания (2).

Правила:

Най-просто казано, целта е да вкараш топката във всяка дупка с възможно най-малко удари. По 60-ма са участниците в турнира на мъжете и жените в Рио 2016. В продъжелние на четири дни състезателите ще се подвизават на игрище с 18 дупки. Голфърите използват четири вида стикове, всеки за определен тип удар - например, за най-мощните удари се използват дървени стикове, а стоманените са за удари от средна дистанция, като има стикове и според това дали топката е върху пясък или трева. "Пар" се нарича броят на ударите, на които всеки играч има право, за да прати топката в дупката.

Български успехи:

България нито има значими успехи в голфа, нито някога е имала представители в този спорт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички