Sportlive представя: Ивана Симеонова – началото на големите надежди


Sportlive представя: Ивана Симеонова – началото на големите надежди
Снимка: Личен архив

4005 0

За Ивана Симеонова – най-младият състезател на националния отбор по голф - е писано и говорено много през годините, но може би 2016 година ще бъде повратна за кариерата на чаровната и вечно усмихната надежда на българския спорт.

Днес в ранните часове на деня започна дългото пътуване на Ивана в престижните турнири от световния голф. Първата дестинация за тази година е „The Open” – така е известен най-старият и престижен турнир по голф на планетата или Откритото Първенство на Великобритания.

Там на всеки две години се провежда “The Junior Open”, където виза за участие получават най-талантливите момче и момиче от над 90 страни в света. Тази година на игрището край Килмарнък (Шотландия) България ще бъде представена именно от Ивана Симеонова и нейния съотборник Райан Стайков, водени от мениджъра на националния отбор Станко Маринов.

Програмата на турнира включва тренировъчен кръг на 10 юли (неделя), три състезателни кръга 11, 12 и 13 юли, през които три дни младите състезатели ще бъдат подкрепени от звездите на световния голф, а пък надеждите на елитния спорт ще върнат жеста на батковците през първите два кръга от голямата надпревара на големия турнир в четвъртък и петък.

Дните за възстановяване на Ивана ще са само два, след което тя заминава за „Империал Голф Клъб” Женева, Швейцария, където ще вземе участие в един от елитните турнири на Европейската Голф Асоциация – „European Young Masters”. Турнирът ще бъде проведен на прекрасното голф игрище до женевското езеро в периода 21 – 23 юли.

В програмата на малката състезателка следват своеобразното европейско отборно първенство „European Team Shield” в края на месец юли, като турнирът ще бъде проведен на „Панония Голф Клуб” Унгария и страната ни ще бъде представена както от женския, така и от мъжкия национален отбор, Откритото първенство на България в началото на месец септември, а турнирният цикъл ще завърши с Европейското клубно първенство за жени, което ще се проведе на голф игрището край Правец.

Черешката на тортата в тазгодишния календар е Световното първенство по голф за жени в Мексико. Там в компанията на София Селдемирова и Стефани Скоканска, Ивана ще направи всичко по силите си да сложи отпечатък върху картата на световния голф още с първото участие на българския женски отбор на този най-престижен форум.

Подготовката на младата надежда премина по специално подготвена програма и тя се чувства готова за дългия път в елитния спорт.

Надеждите са големи, очакванията - реалистични!

Actualno.com и Sportlive.bg пожелават успех на Ивана и ще бъдат неин партньор по пътя към световните върхове в спорта.

Очаквайте новини от Острова още в понеделник, когато ще се постараем да дадем и връзка с резултатите от турнира на живо.

Следете резултатите от турнира в реално време

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички