Зрелище: Испания е на 1/2-финал в Токио след мач със 7 гола и продължения


Зрелище: Испания е на 1/2-финал в Токио след мач със 7 гола и продължения
Снимка: Getty Images

2926 0

В много зрелищен мач със 7 гола Испания победи Кот д`Ивоар, въпреки че губеше с 1:2 до 93-ата минута и се класира за 1/2-финалите на Олимпиадата в Токио! Двубоят предложи много емоции на зрителите, а 90 минути не бяха достатъчни, за да бъде определен крайният победител. Така се стигна до продължения, в които испанците вкараха 3 безответни гола и вече гледат напред към полуфиналите.

Ето как се разви мачът:

В 10-ата минута Макс Градел центрира прекрасно от ъглов удар и футболистът на Манчестър Юнайтед Ерик Байи вкара топката във вратата с помощта на дясната греда. Двадесет минути по-късно Испания изравни чрез Дани Олмо, който се възползва от грешка в защитата на Кот д`Ивоар.

Малко преди края на първото полувреме "ла фурия роха" стигна до пълен обрат - Микел Оярсабал стреля от воле и не остави шансове на вратаря Тапе, но системата ВАР се намеси и отмени попадението за засада в хода на атаката.

В добавеното време на второто полувреме Кот д`Ивоар поведе с 2:1, след като Макс Градел отправи хубав удар по земя и не остави шансове на Унай Симон...

И точно когато единият отбор се виждаше победител, груба грешка в отбраната доведе до втори гол за Испания. Точен за 2:2 бе Рафаел Мир, пращайки мача в продължения.

8 минути след тяхното начало съдията отсъди дузпа в полза на "ла фурия роха" с помощта на ВАР и Микел Оярсабал изведе своя тим напред - 3:2. 

Кот д`Ивоар натисна в търсене на ново изравняване, но в 117-ата минута Рафаел Мир се разписа за втори път в срещата след чудесен пас на Дани Олмо - 4:2. Но това не беше всичко!

В добавеното време на второто продължение Мир оформи своя хеттрик след подаване на Микел Оярсабал за крайното 5:2. На 1/2-финалите в Токио Испания ще се изправи срещу Япония, които победиха Нова Зеландия с дузпи!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички