ВИДЕО: Извънземният световен рекорд, който взриви Игрите в Токио


ВИДЕО: Извънземният световен рекорд, който взриви Игрите в Токио
Снимка: Getty Images

37678 0

Нереално. Нечовешко. Извънземно. Това са само част от определенията, които получи норвежецът Карстен Вархолм след феноменалното си бягане на 400 метра с препятствия на финала на Олимпийските игри в Токио. И има защо да е така, след като Вархолм счупи собствения си световен рекорд с изумителните 76 стотни, за да спечели олимпийското злато.

Вархолм, който държеше световния рекорд с отличен резултат от 46.70 секунди, срещна сериозна конкуренция в лицето на американеца Рей Бенджамин. Двамата бягаха в съседни коридори и това ги мотивира да дадат най-доброто от себе си в битката за олимпийската титла. Не по-малка конкуренция създаде и бразилецът Алисон дос Сантос.

Вархолм успя да слезе под 46 секунди - 45.94! Самият норвежец не можеше да повярва какво е сторил на финала. Рей Бенджамин пък се задоволи със среброто, макар и да успя да счупи предишния световен рекорд на Вархолм със също толкова силен резултат от 46.17. Алисон дос Сантос пък завърши трети, като остана на две стотни от предния световен рекорд на Вархолм.

Вижте как се разви феноменалното състезание на 400 м. с препятствия във видеото:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички