Тропическа буря заплашва Олимпийските игри, организаторите с извънредни промени


Тропическа буря заплашва Олимпийските игри, организаторите с извънредни промени
Снимка: Getty Images

1112 0

Организаторите на Олимпийските игри в Токио обмислят изместването на състезанията в гребането като „превантивна мярка“, тъй като тропическа буря се насочва към японската столица.

Тропическата буря Непартак с пориви на вятъра до 90 км/ч бе на около 1800 км южно от Токио в събота, според Японската метеорологична агенция. Но е на път да пристигне в японската столица до вторник, добавят от Агенцията.

„За разлика от земетресение, ние можем да предскажем пътя на тайфун, така че сме предварително подготвени. В случая на гребането, като превантивна мярка решихме да променим графика на състезанията. Следим внимателно ситуацията. Ще предприемем отговорни мерки“, каза говорителят на Токио 2020 Маса Такая, който предупреди за опасност, ако се образува срутище.

В прогноза на времето, Световното плаване предупреди, че олимпийските турнири „от 26-28 юли могат да бъдат засегнати“, въпреки че организаторите още не са обявили промени. Сезонът на тайфуните в Япония трае между май и октомври, като достига пика си през август и септември.

Бурите са внасяли суматоха в миналото в спорта. През 2019 тайфунът Хагибис удари Япония, която домакинства на Световното по ръгби. Силната буря уби повече от 100 души и принуди организаторите на Световното първенство да отменят три мачове от груповата фаза.

Олимпийските игри в Токио откриха с церемония в петък след едногодишно закъснение и ще продължат до 8 август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички