След драма и дузпи: Бразилия би Мексико и ще играе финал на Олимпийските игри


След драма и дузпи: Бразилия би Мексико и ще играе финал на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

1876 0

Националният отбор по футбол на Бразилия е първият финалист на Олимпийските игри в Токио, след като успя да преодолее Мексико в изключително успорван и драматичен полуфинален сблъсък. Мачът завърши при нулево равенство, което не бе нарушено и след продълженията. 

Така се стигна до изпълнения на дузпи. При тях Дани Алвеш поведе "селесао", а мексиканците започнахна кошмарно - с два пропуска от бялата точка на Едуардо Агире и Йохан Васкес. Мартинели, Гимараеш и Рейниер също не сбъркаха за Бразилия и така единственият гол за Мексико (дело на Родригес) се оказа крайно недостатъчен.

Срещата бе ръководена от българския съдия Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Преди това Кабаков свири два мача в Токио - Аржентина срещу Египет и Южна Корея - Хондурас. Той се справи отлично с наряда си на полуфинала.

Бразилия търсеше по-усилено победата и имаше повече възможности за попадение, като в крайна сметка заслужено си осигури място в директния спор за трофея. Там ще се изправи срещу победителя от другия полуфинал - Япония срещу Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички