Още една звезда от американския олимпийски тим пропуска Токио 2020


Още една звезда от американския олимпийски тим пропуска Токио 2020
Снимка: Getty Images

1003 0

Американската тенис звезда Коко Гоф ще пропусне Олимпийските игри в Токио, след като даде положителна проба за коронавирус, обяви саматя тя в неделя. Гоф, която стигна наскоро до осминафиналите на Уимбълдън, изрази „разочарованието си“ в Туитър от пропускането на „сбъдната мечта“ на 17-годишна възраст.

"Много съм разочарована да споделя новината, че се тествах положително за коронавирус и няма да мога да играя на Олимпиадата в Токио. За мен винаги е било мечта да представлявам САЩ на Олимпийските игри и се надявам, че ще имам още много възможности да сбъдна тази си мечта в бъдеще. Искам да пожелая на тим САЩ късмет и безопасни Игри за всеки олимпиец и цялото олимпийско семейство“, написа тя в Туитър.

Гоф, която стигна до първия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем на Ролан Гарос тази година, е поредната тенисистка, която отпада от американския олимпийски тим. Световната номер 25 ще влезе в коронавирусните протоколи. Гоф спечели втората си титла на сингъл от Женския тур през май в Парма. Първата й дойде в Линц през в 2019. Олимпийският тенис турнир в Токио ще бъде без много големи имена, включително шампионите в турнирите от Шлема Роджър Федерер, Рафаел Надал, Серина Уилямс, Виктория Азаренка, Анжелик Кербер и Бианка Андрееску.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички