Олимпийският баскет шампион изля гнева си над Иран


Олимпийският баскет шампион изля гнева си над Иран
Снимка: Getty Images

981 0

Действащият олимпийски шампион по баскетбол САЩ постигна първи успех на турнира в Токио, след като разби Иран със 120:66 в двубой от група А. Американците, които загубиха на старта от Франция за първо поражение на Олимпийски игри от 17 години насам, (тогава отстъпиха на Аржентина), си изляха гнева върху иранците, които нямаха никакви шансове.

Единствената по-равностойна четвърт бе третата, която САЩ спечели с 22:13 – на почивката обаче тимът на Грег Попович бе натрупал аванс от 30 точки. Най-резултатен за успеха на „янките“ бе Деймиън Лилард с 21 точки – 16 добави Девин Букър, а още четирима баскетболисти на Щатите приключиха с двуцифрен точков актив.

За иранците по 14 пункта записаха Мохамад Джамшидиджафарабади и Хамед Хадади. За азиатците това бе второ поражение в групата след това от Чехия на старта. В следващите си мачове САЩ играе именно с чехите, докато Иран има за съперник Франция.

В двубой от група В Германия надви Нигерия с 99:92 и постигна първа победа на Игрите след загубата от Италия. Нигерийците са с две поражения, след като отстъпиха на Австралия в дебютния си мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички