Олимпийски рекорд в плуването беше подобрен три пъти за броени минути


Олимпийски рекорд в плуването беше подобрен три пъти за броени минути
Снимка: Mark Brake/Getty Images

1221 0

В сериите на плуването на Олимпийските игри в Токио в дисциплина 100 метра гръб при жените се случи нещо невероятно - олимпийският рекорд беше подобрен цели три пъти за три поредни серии. Първо това се случи в серия 4, където канадката Кайли Мас взе дистанцията за време 58.17 секунди.

Още в следващата квалификация обаче американката Реган Смит за първи път на олимпийски игри проплува разстоянието за време под 58 секунди - тя завърши на първо място в квалификацията си с време от 57.96 секунди.

Радостта на Смит не трая никак дълго обаче, защото представителката на Австралия Кейли Макиоун спря хронометрите на 57.88 секунди и така тя стана олимпийска рекордьорка минути след като постижението беше подобрено на два пъти. Предишното постижение беше на Емили Сийбом и беше поставен в Лондон, когато австралийката преплува дистанцията за 58.23 секунди.

Така плувкините в дисциплината 100 метра гръб се доближиха до световния рекорд, който е 57.45 секунди и беше поставен отново от МакКиуон в Аделаида през юни.

Ето как започна участието на Любомир Епитропов на Олимпийските игри.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички