Новак Джокович шокира: Пропуска последния турнир от Големия шлем - US Open?


Новак Джокович шокира: Пропуска последния турнир от Големия шлем - US Open?
Снимка: Getty Images

10912 0

Амбициите на Новак Джокович да постигне "Златен шлем" в тениса и да донесе медал на Сърбия от Олимпиадата в Токио претърпяха крах в рамките на 24 часа, след като първо загуби 1/2-финала на сингъл от Саша Зверев, а след това и този на смесени двойки. 

По-рано днес пък Ноле загуби мача за бронзовия медал на сингъл от Пабло Кареньо-Буста и впоследствие се отказа от участие в срещата за третото място на двойки.

След двубоите №1 в света призна, че не е сигурен, че ще участва на последния турнир от календара на Големия шлем - US Open, тъй като има травма, от която не е ясно дали ще се възстанови навреме.

Това би бил още един удар за него, тъй като до момента той взе титлите в Австралия, Париж и Лондон и е на крачка от т.нар. "Голям шлем" в тениса:

"Изключително много съжалявам, че не успях да спечеля медал за своята страна и на сингъл, и на смесените двойки. Нивото ми спадна заради физическа и психическа умора. Но нито за момент не съм съжалявал, че дойдох на тази Олимпиада. В живота нищо не се случва просто така. Ще се постарая да участвам и на следващите Олимпийски игри в Париж и ще дам всичко да спечеля медал за Сърбия", обеща Джокович.

"Съжалявам, че разочаровах сръбските привърженици. Отказах се от смесените двойки заради контузия. Надявам се да успея да се възстановя за Откритото първенство на САЩ, но в момента това въобще не е сигурно, но пак казвам - не съжалявам, че участвах, бях дъжен да дам всичко за своята страна", добави сърбинът.

Повече за загубата му от испанеца Кареньо-Буста по-рано днес - можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички