Новак Джокович болезнено искрен след ужасяващия ден на Олимпийските игри


Новак Джокович болезнено искрен след ужасяващия ден на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

3718 0

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович премина през ужасяващ ден на Олимпийските игри в Токио и отново видя как голямата му мечта за злато от най-престижното и мащабно спортно събитие се изпарява. Сърбинът първо бе обърнат от Александър Зверев, а след това отпадна и на смесени двойки с Нина Стоянович. А след пораженията бе болезнено искрен и призна, че се чувства ужасно.

"Денят беше тежък, много тежък. В момента се чувствам ужасно. Да играя срещу тенисист от класата на Саша днес се оказа твърде много за мен. Вероятно след средата на втория сет изпуснах доста лесни точки на сервис. В хода на мача Зверев започна да играе много по-агресивно и в резултат на това съотношението на силите се промени. Освен това той повиши значително качеството на сервиса си, което също беше много важно.

От един момент нататък намалих темпото и му позволих да атакува и да доминира. В същото време процентът ми на вкаран първи сервис спадна значително. Имаше период от мача, в който просто не знаех какво да правя. В такива мачове напрежението винаги е огромно. Все пак говорим за полуфинал на Олимпийски игри, където всеки защитава честта на родината си. Факт е, че не дойдох на турнира възможно най-свеж и отпочинал. Бях доста изморен след Уимбълдън, но въпреки това мотивацията ми беше огромна и бях твърдо решен да донеса медал на Сърбия.

В крайна сметка това е спортът и трябва да го приема. Случват се такива неща. Днес Саша просто игра по-добре и единственото, което мога да направя, е да го поздравя. Началният му удар беше много добър, особено на втори сервис, докато моят се влоши в хода на мача. От момента, в който поведох с 3-2 във втория сет, започнах да сервирам много по-зле. Игровият ми план просто се разпадна и той спечели осем поредни гейма" - заяви Джокович.

Вижте подробности за загубата на Джокович от Зверев на Токио 2020 - ТУК.

Вижте подробности за загубата на Джокович на двойки на Токио 2020 - ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички