Недоволна треньорка удари кон и изхвърча от Игрите в Токио


Недоволна треньорка удари кон и изхвърча от Игрите в Токио
Снимка: Getty Images

1920 0

Германска треньорка по модерен петобой бе изхвърлена от Олимпийските игри в Токио в събота, след като удари кон по време на женската надпревара. Международният съюз по модерен петобой обяви, че кадри показали как треньорката Ким Райзнер "удря коня с нейния юмрук“ и че "действията ѝ са в противовес на правилника“.

Инцидентът стана, след като Аника Шлой от Германия водеше в състезанието в петък, но изпитваше затруднения с това да удържи своя кон Сейнт Бой. Животното отказало да прескочи оградата и разплаканата Шлой в крайна сметка финиширала извън медалите. Там триумфира британката Кейт Френч. Участниците в модербния петобой избират конете си на случаен принцип.

Райзнер е второто официално лице, което се прибира преждевременно от Олимпиадата, след като спортният директор на германския колоездачен тим бе принуден да си тръгне заради расистки коментар за пилоти от Африка по време на отборния часовник при мъжете. А ето за кой спорт в Токио можете да съжалявате, че не сте следили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички