Мексико си гарантира полуфинал с Бразилия на Токио 2020 след най-резултатния мач до момента


Мексико си гарантира полуфинал с Бразилия на Токио 2020 след най-резултатния мач до момента
Снимка: Getty Images

1879 0

Националният отбор по футбол на Мексико се класира за полуфиналите на Олимпийските игри в Токио, след като разгроми зрелищно състава на Южна Корея. Срещата завърши при резултат 3:6, като за първи път на Токио 2020 се вкарват толкова много голове, и то в редовното време. В следващата фаза съперник на Мексико ще бъде Бразилия, която се справи с Египет.

Мексико не доминираше над своя опонент откъм статистическа гледна точка и нито владееше повече топката, нито имаше повече отправени удари. Успеваемостта обаче бе убийствена и по този начин се стигна до разгрома.

Още след края на първата част зрителите станаха свидетели на 4 попадения, след като Хенри Мартин откри резултата за Мексико (12'), след което Ли Донг-гвеонг изравни (20'), но само временно, като до края на частта символичните гости не само, че си върнаха преднината, но и я направиха по-комфортна, оттегляйки се при резултат 3:1 на полувремето след голове на Ромо (30') и Кордова (39').

И когато всички си помислиха, че няма как втората част да се доближи по зрелищност на първата, тя предложи още цели 5 гола. Още в 51-ата минута Ли Донг-гвеонг отново вкара, но отговорът от Мексико бе същият - два бързи и безответни гола - отново Мартин (54') и Кордова се разписаха (63'), а резултатът вече бе 2:5.

В заключителните минути от срещата Едуардо Агире (84') и Хуанг Уи-джо (90+1') пък също се записаха сред голмайсторите и оформиха крайният резултат - Южна Корея - Мексико 3:6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички