Мечтата на Жокера е мъртва! Александър Зверев шокира Джокович на полуфинала в Токио!


Мечтата на Жокера е мъртва! Александър Зверев шокира Джокович на полуфинала в Токио!
Снимка: Getty Images

3336 0

Мечтата на Новак Джокович за т.нар. "Златен шлем" в тениса умря! Александър Зверев го спря на 1/2-финалите на Олимпиадата в Токио след обрат от 0:1 до 2:1 сета - в отделните части (1:6, 6:3 и 6:1).

Нищо не предвещаваше такъв развой на събитията, след като Жокера прегази германеца в първия сет и му поведе с пробив при 3:2 във втория. Последваха 8 безответни гейма на сметката на Зверев и след това дори магическата ръка на Ноле не бе в състояние да обърне хода на събитията!

Сет 1:

Сърбинът бе безапелационен в първия сет и размаза германеца с 6:1. Джокович успя да пробие Зверев на два пъти - за 3:1 и за 5:1. Частта продължи 38 минути, а в нея Новак се отчете с 3 аса срещу само 1 на Александър. Първите сервиси и на двамата бяха с около 80% успеваемост, но №1 в света спечели 65% от тези точки, докато №5 успя да реализира само 50% от тях.

Сет 2:

Вторият сет бе идентичен на първия, но само до 2:2 гейма. Джокович отново направи пробив и поведе с 3:2, но последваха четири поредни гейма на сметката на Зверев и той успя да спечели с 6:3. Този сет продължи 45 минути, а ролите се размениха - германецът спечели 75% от точките на първи сервис срещу само 40% успеваемост на Джокович при неговия първи начален удар.

Сет 3:

Сетът започна по чудесен начин за Зверев и той направи пробив на 30. Последва маратонски гейм, който все пак отиде на сметката на №5 в света, а след това той проби за 4-ти път в мача своя съперник, за да поведе с 3:0. 

Със спечелването на 8-ми гейм поред Александър Зверев дръпна с 4:0. След това Джокович успя да спре пропадането си и намали на 1:4, но в следващия гейм германецът затвърди аванса си за 5:1 с невероятен уинър по диагонал, въпреки че бе притиснат от сърбина. 

В последния гейм в мача Зверев стигна набързо до 3 мачбола, като успя да реализира втория от тях с бекхенд по правата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички