Легендарната Симон Байлс показа защо не участва на Токио 2020 - засне неприятно падане (ВИДЕО)


Легендарната Симон Байлс показа защо не участва на Токио 2020 - засне неприятно падане (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3596 0

Легендарната американска състезателка по спортна гимнастика Симон Байлс използва личния си профил в социалната мрежа "Инстаграм", за да демонстрира наглед защо се е отказала от участието на Олимпийските игри в Токио.

Тя заяви, че е взела това решение, за да не разочарова своите съотборници, като не се представи на ниво и пропусне потенциален медал на турнира. Освен това иска да предпази и самата себе си.

"За всички, които казват, че се предадох, не се предадох. Моето съзнание и тялото ми не са в синхрон, както можете да видите тук (във видеото). Не мисля, че осъзнавате колко опасно е това на състезания, които се играят върху твърда повърхност.

Не, че има нужда да обяснявам защо поставям здравето си на първо място. Физическото здраве е психическо здраве. Избрах да не продължа в отборното състезание (и да не проваля останалите), за да не загубя медал за момичетата/САЩ. Също и за моя безопасност и мое здраве. Падането на видеото изглежда безопасно, само защото съм върху мека повърхност. Ако бях на състезание, повърхността нямаше да изглежда толкова приятна" - заяви Байлс към видеото.

Исторически триумф: От калния двор в затънтено село до неочаквано злато в Токио

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички