Край на хегемонията: Първа загуба за САЩ на Олимпийски игри от 17 години!


Край на хегемонията: Първа загуба за САЩ на Олимпийски игри от 17 години!
Снимка: Getty Images

2937 0

Баскетболният отбор на Франция поднесе една от големите сензации на тазгодишните Олимпийски игри в Токио, след като победи хегемона САЩ със 76:83 (22:15, 23:22, 11:25, 20:21) в голямото дерби на баскетболния турнир. Това бе първо поражение за САЩ на олимпиада от 17 години насам.

За последно САЩ отстъпи на Аржентина през 2004 година - на Игрите в Атина, когато американците отпаднаха на полуфиналите. На следващите три олимпийски игри САЩ неизменно печели златото, без да допуска поражение. Днес обаче американците загубиха двубоя си срещу Франция, въпреки че в началото водеха в резултата.

След първата част САЩ си осигури комфортен аванс от седем точки - 22:15. Втората част бе по-равностойна, като САЩ добави само една точка аванс към преднината си от първата част. В третата Франция се завърна ударно с 25:11, с което обърнаха срещата, а в четвъртата не позволиха на САЩ да ги настигне.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички