Колко струва на Япония провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020?


Колко струва на Япония провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020?
Снимка: Getty Images

961 0

Преди началото на Летните олимпийски игри в Токио 2020 генералният секретар на Организационния комитет Тосиро Муто разказа какви разходи е имала Япония за подготовката и провеждането на Игрите. Спортният форум започва на 23 юли.

"Общите разходи за провеждането на Олимпийските игри, които направиха правителството на Япония и правителството на Токио, бяха 15,4 милиарда долара", заяви Муто, цитиран от "ТАСС".

По време на 138-ата сесия на Международния олимпийски комитет секретарят обяви, че бюджетът за Олимпиадата е преразгледан след отлагането на Игрите. Както е известно, те трябваше да се проведат през 2020 година, но бяха насрочени за лятото на 2021-ва, заради пандемията от коронавирус.

За създаването на безопасна за спортистите и екипа им среда Япония е похарчила допълнителни 900 милиона долара. А колко средства е вложила България в подготовката на нашите олимпийци четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Какво се случи с най-младия футболист, играл професионално?

Боливиецът Маурисио Балдивиесо може би не говори нищо на съвременния футболен фен. Преди 12 години обаче полузащитникът...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама