Женският футболен отбор на Великобритания ще коленичи преди мачовете в Токио


Женският футболен отбор на Великобритания ще коленичи преди мачовете в Токио
Снимка: Getty Images

1156 0

Женският футболен отбор на Великобритания ще коленичи преди мачовете си на Летните олимпийски игри в Токио. Колениченето се превърна в символ в света на футбол в борбата срещу расизма и дискриминацията и мъжкият представителен отбор на Англия продължи практиката преди двубоите си на Евро 2020.

Женският тим на Великобритания ще последва примера им, след като Международният олимпийски комитет разхлаби Правило 50, което забранява на атлетите да протестират по време на футболни срещи. МОК обяви, че спортистите могат да се включват в мирни протести преди мачове, но предупреди, че ще има санкции за всеки спортист, който протестира, докато е на терена.

„Съставът на женския футболен отбор на Великобритания потвърди намерението си да коленичи на терена преди първия съдийски сигнал в двубоите си на предстоящия олимпийски футболен турнир Токио 2020 в Япония. Съставът приветства скорошното изясняване от Международния олимпийски комитет (МОК) във връзка с Правило 50, което сега позволява на атлетите да правят жестове на терена, ако те са направени без прекъсване и с уважение към съперниците“, се казва в изявление на МОК.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички