Известна в САЩ блогърка обвини Симон Байлс в страхливост


Известна в САЩ блогърка обвини Симон Байлс в страхливост
Снимка: GettyImages

1271 0

Известният в САЩ блогър Кандис Оуенс остро разкритикува лидера на американския национален отбор по спортна гимнастика Симон Байлс за отказа ѝ да се състезава в индивидуалния многобой на Олимпийските игри в Токио 2020.

Както е известно, четирикратната олимпийска шампионка се оттегли от надпреварата заради психически проблеми, въпреки факта, че по-рано се състезаваше с контузии и камъни в бъбреците. Фенове на апортистаката заявиха в социалните мрежи, че решението на Байлс демонстрира нейната сила, а не слабост, но Оуенс не е съгласна с това.

"Това е все едно да кажеш, че войниците, бягащи от бойното поле, са смели. Страхливостта не е смелост, слабостта не е сила. Великите спортисти не постъпват така", написа блогърката в мрежата. Тя е известна като поддръжник на Доналд Тръмп и критик на движението Black Lives Matter.

Според неофициална информация проблемите на гимнастичката не са физически, а психически. Тя отдавна е диагностицирана със синдрома на дефицита на вниманието. Лекарствата, които неутрализират това състояние обаче са забранени в Япония. Повече за невъзможността на американката да довърши отборното състезание четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички