Историята на един изстрадан сребърен медал от Токио, който е напът да спаси живота на малко дете


Историята на един изстрадан сребърен медал от Токио, който е напът да спаси живота на малко дете
Снимка: Getty Images

7525 0

На Олимпийските игри в Токио полякинята Мария Андрейчик не успя да стане шампионка и трябваше да се задоволи със сребърния медал в хвърлянето на копие.

Малко след участието си на Игрите в японската столица чаровната 25-годишната атлетка реши да се включи в благородна кауза, като за целта се раздели със своето отличие.

Андрейчик е искала да помогне финансово за операцията на 8-месечно момченце на име Милошек, което има проблеми със сърцето. За интервенцията са били нужни около 280 000 паунда.

Тя е продала на аукцион сребърния си медал, а полският магазин "Zabka" е спечелил търга и тя вече има в сметката си около 140 000 паунда или иначе казано - половината от необходимата сума!

В тази цифра влизат и дарения от други физически лица, които са решили да се включат в инициативата на вицеолимпийската шампионка.

И малко предистория... Мария Андрейчик отлично знае какво е човек да има здравословни проблеми! На Олимпиадата в Рио през 2016-та година тя завърши на 4-то място, но само 24 месеца по-късно бе диагностицирана с рак на костите.

Последва дълго и мъчително възстановяване, но Андрейчик успя да се завърне отново в лекоатлетическия сектор и да подобри четвъртото си място от Игрите в Бразилия, печелейки сребърен медал...

Сребърен медал, който сега може да спаси човешки живот!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички