Испания взе 6-ма футболисти от Евро 2020 за Олимпиадата в Токио - Барселона няма да е доволна!


Испания взе 6-ма футболисти от Евро 2020 за Олимпиадата в Токио - Барселона няма да е доволна!
Снимка: Getty Images

8361 0

На 23 юли официално ще бъдат открити Летните олимпийски игри в Токио и въпреки наскоро приключилите Евро 2020 и Копа Америка, голямото събитие в Азия няма да мине без един от най-популярните спортове в света - футбола!

По традиция националните отбори ще играят със своите по-млади състезатели и/или юноши, но Испания е взела цели 6 играчи от отбора, който отпадна на 1/2-финалите на Евро 2020 от Италия. Това са вратарят Унай Симон, Ерик Гарсия, Педри, Пау Торес, Микел Оярсабал и Дани Олмо.

Барселона настояваше Педри и Гарсия да не получават повиквателни, тъй като няма да имат никаква почивка преди старта на сезон 2021/22 и няма да могат да проведат лятна подготовка със своите клубове и съотборници.

По правилник, местните отбори не могат да забранят на своите футболисти да не участват на даден турнир с националния си отбор, но чуждестранните имат това право. Така например Манчестър Сити се намеси и Родри и Феран Торес бяха отзовани от състава на "ла фурия роха" за Игрите в Токио.

Очевидно обаче в Испания на са се вслушали в молбите на Барселона и 18-годишният Педри и 20-годишният Гарсия отпътуваха днес за японската столица, където ще проведат кратък лагер преди началото на Олимпиадата. Испания е в една група с тимовете на Египет, Аржентина и Австралия!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички