Ирина Винер към треньорката на Ашрам: Не умеем да губим, а вие губите 5 години


Ирина Винер към треньорката на Ашрам: Не умеем да губим, а вие губите 5 години
Снимка: Getty Images

8432 0

Словесният спор между треньорката на Линой Ашрам и президента на Всеруската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова продължава, дори от края на Олимпийските игри в Токио 2020 да измина една седмица. Повод да се захапят двете дами стана олимпийското злато на Ашрам и незадоволителното второ място на Дина Аверина.

След като Винер-Усманова неколкократно нарече победата на израелката "незаслужена" и плод на нечестно съдийство, Айелет Зусман заяви, че руските гимнастички не умеят да губят. Шефката на руската гимнастика коментира и тези нейни думи.

"Не сме свикнали да губим, а те губят от 5 години. Преди Олимпийските игри това момиче (Линой Ашрам, бел.ред.) нямаше нито един златен медал: нито на Гран при, нито на световно първенство. Само в Израел имаше победа на Европейското първенство през 2020 г. в отсъствието на Русия. Никога в наше присъствие. В многобоя, в олимпийската дисциплина, тя никога не е имала успех над Аверини", заяви Винер-Усманова, цитирана от "Спорт Експрес".

"Това е първият аргумент, потвърждаващ, че Зусман не казва истината. Айелет разказва за беларуското момиче в челната тройка - много се радвам за нея. Тя направи по-малка грешка с лента от Арина и зае трето място. За Горноско не сме повдигали никога никакви въпроси. Съгласна съм с треньорката, че всички тези момичета трябваше да застанат на подиума, но в малко по-различен ред. Трябваше да бъде така: Дина, Ашрам, Горноско. Или Горноско - втора, а Ашрам - трета", допълва рускинята. А ето какви бяха думите на Зусман. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички