Илиана Раева: Целият свят ахна, нека тези диаманти бъдат пример!


Илиана Раева: Целият свят ахна, нека тези диаманти бъдат пример!
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

2108 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиан Раева написа емоционални думи за ансамбъла по художествена гимнастика, който стана шампион на Игрите в Токио.

„От всички поколения златни момичета на България, само тях нарекоха диамантите! Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова. Така ги нарече журналистът Найден Тодоров. Видя ги за първи път и каза, че те са от друго измерение“.

 "Дойде Вера Маринова в залата преди 5 години и като ги видя се обърна към мен и каза: ”Илиана, никога не сме имали такъв отбор!” Нещо подобно каза и Лили Игнатова, когато дойде в залата и ги видя за първи път."

Те стартираха кариерата си наистина с гръм и трясък! Целият свят ахна! Целият свят от специалисти, състезатели и треньори. Играеха своите шедьоври съчетания и покоряваха сърцата на всички, които ги гледаха. Не е случайно, че испански фенове ги нарекоха ”Кралиците” и навсякъде пътуваха, за да ги подкрепят.

Те са много силни, талантливи, респектиращо дисциплинирани, безкрайно трудолюбиви, но най-много се радвам на тяхната смелост! Да! Нямате представа, колко са смели! Мечтаеха твърде смело! Не искаха просто медал, а искаха ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ! Това беше най-смелата им мечта.

Винаги съм присъствала на големите състезания с идеята да помагам на треньори и състезатели като им вдъхвам кураж и вяра! Но истината на това състезание беше, че стоях до едни воини с толкова ясно изразена смелост и готовност за битка, че самата аз получих част от тази непоколебимост!

Нямата представа, какво спокойствие излъчваха. Да, вълнение имаше, но страх не виждах, не усещах. Те искаха на всяка цена своя златен медал! И го получиха с безапелационна класа и сила!

Това бяха 5 години наистина къртовски труд и отдаденост! Бяха най-силни на всички състезания, но или допускаха грешка, или им отнемаха титлата. Но получиха най-голямата титла - ОЛИМПИЙСКАТА! На тях им прилягаше най-много! Конкурентите ни бяха много силни, но ние рискувахме и направихме най-трудните съчетания. И рискът ни успя!

Голямо удоволствие е за мен да ги гледам на състезание, но най-голямото удоволствие е да ги гледам как работят в залата - истински, стопроцентови войници!

Няма хленчене, никога не маркираха, никога не се оплакаха! Затова и получиха! Те са най-яркото доказателство, че Бог обича смелите, силните и трудолюбивите!

Нека тези ДИАМАНТИ бъдат пример на всичките ни гимнастички, за да вярват, че когато искаш и знаеш как, мечтите се сбъдват!

Благодаря на техните родители, които за тези 5 години видях само веднъж, защото те ни повярваха и ни ги повериха! Благодаря, че сте възпитали такива истински, съвременни героини! 

Респект!", завърши Илиана Раева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички