Грузинец стана олимпийски шампион с умопомрачителен рекорд във вдигането на тежести


Грузинец стана олимпийски шампион с умопомрачителен рекорд във вдигането на тежести
Снимка: Getty Images

20970 0

Грузинецът Лаша Талахадзе спечели титлата в най-тежката категория над 109 килограма на турнира по вдигането на тежести на Олимпийските игри в Токио, след като записа впечатляващ световен рекорд.

Талахадзе е доминатор при най-тежките в последните години и шампион от Игрите в Рио де Жанейро преди пет години, но днес успя да изуми с тежестите, които вдигна над главата си.

В изхвърлянето 27-годишният грузинец подобри собствения си световен рекорд и вдигна 223 килограма. След това в изтласкването продължи с безгрешните си опити и отново подобри световния рекорд с невероятните 265 килограма за общ двубой 488 килограма.

По този начин Талахадзе защити олимпийската си титла и остави на цели 47 килограма зад себе си втория Али Давуди от Иран, който постигна двубой 441 кг.

Сириецът Ман Асаад спечели бронза с 424 кг. Атрактивно бе участието на новозеландеца Дейвид Андрю Лити, който подобри личните си постижения и в двете движения за двубой 414 килограма, който му отреди пето място в крайното класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички