Грузинец стана олимпийски шампион с умопомрачителен рекорд във вдигането на тежести


Грузинец стана олимпийски шампион с умопомрачителен рекорд във вдигането на тежести
Снимка: Getty Images

22728 0

Грузинецът Лаша Талахадзе спечели титлата в най-тежката категория над 109 килограма на турнира по вдигането на тежести на Олимпийските игри в Токио, след като записа впечатляващ световен рекорд.

Талахадзе е доминатор при най-тежките в последните години и шампион от Игрите в Рио де Жанейро преди пет години, но днес успя да изуми с тежестите, които вдигна над главата си.

В изхвърлянето 27-годишният грузинец подобри собствения си световен рекорд и вдигна 223 килограма. След това в изтласкването продължи с безгрешните си опити и отново подобри световния рекорд с невероятните 265 килограма за общ двубой 488 килограма.

По този начин Талахадзе защити олимпийската си титла и остави на цели 47 килограма зад себе си втория Али Давуди от Иран, който постигна двубой 441 кг.

Сириецът Ман Асаад спечели бронза с 424 кг. Атрактивно бе участието на новозеландеца Дейвид Андрю Лити, който подобри личните си постижения и в двете движения за двубой 414 килограма, който му отреди пето място в крайното класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички