Джокович прегази Нишикори за отрицателно време на Олимпийските игри в Токио


Джокович прегази Нишикори за отрицателно време на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

2120 0

Световният номер 1 Новак Джокович записа безмилостна победа на Олимпийските игри в Токио, побеждавайки представителя на домакините Кей Нишикори с 6:2, 6:0 в четвъртфинален двубой от турнира по тенис в японската столица. За трети път от четири опита Ноле достига до 1/2-финал на олимпийски игри и е все по-близо до така жадувания "златен" Шлем.

Джокович не остави никакви шансове на Нишикори, който освен това не показа добра игра и беше под равнището си. Японецът допускаше твърде много грешки - нещо, което не можеше да си позволи срещу сърбина, който се намира във феноменална форма. Новак приключи двубоя за едва 1 час и 10 минути, което е най-бързата му победа на турнира.

Джокович продължава да бъде без загубен сет в Токио - нещо, което не е постигал в предишните си участия на олимпийски игри. Кей Нишикори пък изравни най-тежката си загуба от Джокович, след като спечели едва два гейма в мача. Предишният път, в който Нишикори взе само два гейма срещу Ноле, бе на Откритото първенство на Австралия.

Съперник на Джокович на полуфиналите ще бъде победителят от срещата Александър Зверев - Жереми Шарди. В другия полуфинал Карен Хачанов ще спори с победителя от двубоя Пабло Кареньо Буста - Данийл Медведев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички