Боксьор отказа да приеме, че е дисквалифициран и откачи на ринга (СНИМКИ)


Боксьор отказа да приеме, че е дисквалифициран и откачи на ринга (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5644 0

Дисквалификацията в бокса не винаги се приема нормално от засегнатата страна. Боксьорът в супертежка категория Мурад Алиев е пример за това как можеш да изразиш несъгласие с дисквалифицирането си - дори и на олимпийски игри.

Френският боксьор се изправи срещу британеца Фрейзър Кларк в четвъртфинален двубой, който приключи четири секунди преди края на втория рунд. Причината - Алиев бе дисквалифициран от съдията заради непозволен удар в главата на съперника, който доведе до аркада.

Съдията прие удара като умишлено действие и дисквалифицира Алиев. Когато разбра решението на съдията, французинът буквално полудя - започна да рита във въздуха, да кълне и обижда, както и да отправя неприлични жестове.

Алиев свали назъбника си и го изрита във въздуха, а след това изблъска един от операторите край ринга. След това боксьорът отказа да напусне ринга в продължение на близо половин час, седнал на ръба му. Той беше временно изведен от ринга, а след това отново се завърна там - надявайки се, че решението на съдията не е окончателно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички