Безочие! Лукашенко говори за "гладните погубени африканци, търсещи парче хляб" на Олимпийските игри в Токио


Безочие! Лукашенко говори за "гладните погубени африканци, търсещи парче хляб" на Олимпийските игри в Токио
Снимка: снимки: Getty Images, колаж: SportLive

3821 0

Олимпийските игри в Токио са в своя разгар и емоциите продължават с пълна сила. Някои страни изумяват с представянето си и историческите постижения при медалите, други обаче така и не могат да завоюват първи такива.

Сред тях е и бившата страна от СССР - Беларус, а именно това стана повод за недопустимо и грубо изказване от страна на президента на държавата - Александър Лукашенко. Ето как коментира той факта, че Беларус все още няма медал.

"Често казвам: "Знаете ли защо понякога не печелим в спортовете или другаде? Защото не сме гладни". Вижте всички тези африкански страни - съсипани и погубени. Защо има такива резултати? Защото те знаят, че ако спечелят олимпийски медал, ще имат всичко. Ако не спечелят, ще залитат надругаде, за да търсят парче хляб.

А ние (Беларус) подкрепяме всички. В Норвегия, най-богатата страна, не плащат, а атлетите считат за чест да се състезават за страната си. И те вече имат медали. А ние обръщаме всичко на пари. Нямам против, ако талантлив човек донесе слава, медали, отличия за страната - да вземе всичко.

Ето ти място за земя за теб, построй си къща. Ние тук плащаме много пари за медал. Атлет, истински атлет, който доставя резултати, трябва да живее добре. Останалите трябва да са привлечени от това, тогава ще има резултати" - заяви Лукашенко, цитиран от "Евроспорт Русия".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички