Зодиите, които ни донесоха медали на Олимпийските игри в Токио до момента


Зодиите, които ни донесоха медали на Олимпийските игри в Токио до момента
Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

6525 0

Олимпийските игри в Токио изминаха сякаш на един дъх въпреки многото участници и рекордният брой спортове в програмата. Някои състезания са приключили, а останалите са на финалната права, като в неделя (8 август) е официалната церемония по закриването на Игрите в Токио.

Към момента България има 4 медала (1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови), като до края на най-престижното спортно събитие може да бъдат завоюявани още отличия, като с огромен интерес се очаква финалът на Стойка Кръстева в бокса при дамите.

Колкото до вече спечелените медали, те бяха донесени само от представителки на по-нежния пол - Ивет Горанова (злато - карате), Антоанета Костадинова (сребро - спортна стрелба) и Евелина Николова и Тайбе Юсеин (борба).

Всички те са на различна възраст - между 21 и 35 години. А две от тях са една и съща зодия. Става въпрос за Антоанета Костадинова, която е родена на 17 януари 1986 година, и за Евелина Николова, която е родена на 18 януари 1993 година. Те двете са зодия Козирог.

Единствената ни златна медалистка към момента от Игрите в Токио, която е и най-младата българка, спечелила отличие в Япония, е родена на 6 март 2000 година и е зодия Риби. Разбира се, става въпрос за Ивет Горанова. Тайбе Юсеин пък е родена на 4 май 1991 година и е зодия Телец.

А къде се намира България в класацията по медали на Олимпийските игри в Токио?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички