"Златните" момичета на България вече са на родна земя (СНИМКИ)


"Златните" момичета на България вече са на родна земя (СНИМКИ)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4358 0

Голяма тълпа посрещна "златните" ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на Летище София!!!

Ансамбълът ни спечели злато в многобоя на Олимпийските игри, побеждавайки Русия. С бронза се поздравиха италианките. Сред присъстващите бяха старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова, председателят на родната федерация Илиана Раева, петата от индивидиалното в многобоя Боряна Калейн, Катрин Тасева, която обяви, че прекратява своята кариера и много други приятели, близки и млади надежди в художествената гимнастика.

"Още не можем да повярваме, че сме първи и че сбъднахме мечтата си. За да не ги повредим, седят на бюрата до нас. Все още спим спокойно, защото мислим, че нещата са както преди. Емоциите наистина са уникални, точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България. Не, все още не. Всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Силно се надявахме, мечтаехме всеки божи ден да спечелим златен медал, но някак си не мислехме, че ще ни го дадат", казаха родните ни грации.

"Да, в действителност отговорността я осъзнавахме, когато заминахме за Олимпиадата. Много благодарим на хората за тази обич и подкрепа. Да, изключително много се радваме ние за италианския отбор – това беше част от нашата мечта, да са с нас на почетната стълбичка, поздравихме се взаимно. Посланието е, когато Бог каже нещо, то се случва, няма невъзможни неща. Нормално е да се чувстват по този начин. Смятам, че всеки може да прецени какво е спортсменско поведение", завършиха те по повод реакцията на рускините, които не останаха доволни от второто си място.

Боряна Калейн, която остана пета в индивидуалното в многобоя, се надява да издържи до Париж. "Доволна съм, надявам се да съм здрава и да издържа до Париж. Много се надявам, това ми е целта. Абсолютно, това състезание само беше пример, че упоритата работа побеждава абсолютно всичко. Чувството беше невероятно, те са ми много близки приятелки, плаках с тях в залата, пожелавам им много успехи и на Световното, дано Бог е с нас. Още на тази Олимпиада тръгнах с идеята за медал, надявам се да издържа физически и психически за Париж. Моите треньори и целия ми екип, благодаря им. Да, ще имаме почивка до края на месеца, след това започваме подготовка за Световното в Япония в края на октомври. Искам да благодаря за милите думи, които получих преди и след състезанието. Много благодаря на всички хора, които са тук, искрено ни зарадвахте", каза тя.

"Чувствам се много удовлетворена и си тръгвам щастлива от спорта. Аз си изиграх толкова лошо съчетанието, че исках да си тръгна от килима. Оттук-нататък продължавам като треньор, още в началото на септември започвам да работя с няколко девойки от националния отбор лично. Още не знам кое точно първо ще ги науча, защото работата с деца е много специфична, особено на тази възраст 13-14 години, надявам се да предам всичко от това, което ме е научила моята треньорка. Моят красив беше труден, но красив", сподели пък Катрин Тасева, която прекрати своята професионална кариера.

"Много сме щастливи, изненадани сме, че толкова много хора дойдоха тук да ни посрещнат. Това е чудесно, радвам се, че сме направили това нещо, че момичетата са пример за малките деца. България се нуждае от такива примери. Да, щастливи сме, супер. Скачахме, викахме от радост", коментира старши треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова.

РАЗГЛЕДАЙТЕ И ГАЛЕРИЯТА НА SPORTLIVE.BG от награждаването на родните грации в Токио!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Лудогорец

"Тайни от бг елита": Ас на Лудогорец без билет влиза в сблъсък с кондуктор

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички