Второ злато за България! Стойка Кръстева е олимпийска шампионка в бокса в Токио! (ГАЛЕРИЯ)


Второ злато за България! Стойка Кръстева е олимпийска шампионка в бокса в Токио! (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

23917 0

Стойка Кръстева донесе второ злато на България, след като спечели олимпийската титла в бокса на Олимпийските игри в Токио! В категория жени 48-51 кг. Кръстева не остави никакви шансове на 25-годишната Бюс Наз Чакъроглу от Турция, побеждавайки я по безапелационен начин с 0:5 съдийски гласа на финала в Токио.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА СЪС СНИМКИ ОТ ПОБЕДАТА НА СТОЙКА КРЪСТЕВА!

РУНД 1

В първите секунди двете боксьорки стартираха по-предпазливо и опознавателно. Стойка предпочете да държи центъра и да е по-настъпателна в действията си на ринга, докато Чакъроглу заложи на тактика с повече движение по ринга. Атакуващата игра на Стойка ѝ помогна за няколко добри попадения.

Минута преди края на първия рунд Чакъроглу вкара няколко попадения чрез контраатаки. Стойка държеше малко по-ниско гарда си, предизвиквайки опонентката ѝ да напада, вместо да чака на контра. Българката бе по-успешна в атака през целия рунд и заслужено получи гласовете и на петте съдии.

РУНД 2

Минута след началото двете боксьорки получиха предупреждения от съдията - Стойка за задържане, а Чакъроглу за удар с главата. Стойка продължи с офанзивната си тактика, докато туркинята изчакваше на контраатаки, където действаше много агресивно.

Ударите на Стойка бяха добри и попадаха в целта. Българката вкара няколко страхотни крошета, възползвайки се от стремежа на Чакъроглу да навакса изоставането си от първия рунд. В четири от съдийските фишове след втория рунд дадоха предимство на българката от две точки.

РУНД 3 

Третият рунд продължи под диктовката на Кръстева, макар Чакъроглу да се хвърли в атака в търсене на обрат. Стойка показа много добра защита, за да не позволи на Чакъроглу да запише точни попадения. Минута преди края на мача Кръстева вкара няколко точни крошета и един ъперкът.

Българката контролираше срещата и до края не позволи на туркинята да я притисне. Пълно съдийско единодушие донесе олимпийската титла на Кръстева!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Стойка Кръстева се представя по великолепен начин до този момент в Токио. Тя започна пътя си с успех над Нгуен Тхи Там от Виетнам, който не дойде никак лесно с 3:2 след съдийско решение. На 1/8-финалите Вирджиния Фукс от САЩ преклони глава с 0:5.

Последваха още две убедителни победи за Стойка, които дойдоха срещу доста тежки съперници. Българката преодоля Юан Чанг от Китай с 4:1, а след това и представителката на домакините Цукими Намики с 5:0.

Другата финалистка - Бюс Наз Чакъроглу, изигра една среща по-малко в сравнение с 35-годишната българка. Туркинята се справи последователно с Турсуной Рахимова от Казахстан, Ютамас Джитпонг от Тайланд и Хуан Хсяо-Уен от Тайван.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички