Тони Костадинова: Това не е моят финал, безкрайно щастлива съм от 4-тото място


Тони Костадинова: Това не е моят финал, безкрайно щастлива съм от 4-тото място
Снимка: Getty Images

1284 0

Българската състезателка по стрелба Антоанета Костадинова посрещна с усмивка достигането си до четвъртото място във финала на 25 метра пистолет на Олимпиадата в Токио.

"Както вече предупредих, много ми се искаше да вляза на финала, това ми бе основната цел и го постигнах. Казах и че това не е моят финал, особено с тези правила. Това си е финал на късмета, трябва да имаш шанс. Безкрайно съм щастлива, че успях да стигна до четвърто място. След тази първа слаба серия от 0 точки не знам как успях да се събера нататък и да дам всичко от себе си. Щастлива съм, защото само две петички не бяха добри от целия финал", заяви спортистката пред БНТ.

Запитана какво да очакваме от нея на следващата олимпиада, Костадинова заяви: "Първо, да спрем с тези надежди, това е нещо, което никога не съм искала да има към мен. Ако съм подготвена и имам ден, нещата се получават. Излишното напрежение не помага на състезателите, особено на такива като нас, които трябва да успеем да съхраним спокойствие и концентрация".

"Проблемът на първата серия беше, че на пробната не можах съвсем да си намеря позицията и затова следващата серия не беше лоша, имаше един откъснат изстрел, просто цялата група беше леко вдясно и не закачаше тези 10,2, които трябваше да имаме, за да се зачете за точка. Оттам нататък успях да се наместя, да коригирам веднага и нещата тръгнаха. Безкрайно съм щастлива, че стигнах дотук. В Рио бях осма, сега - четвърта тук, никой не знае на следващата, живот и здраве, какво може да е", завърши единствената ни на този етап медалистка от Игрите в Токио.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Как изглеждаше Манчестър Юнайтед в последния мач на Кристиано Роналдо?

Кристиано Роналдо официално се завърна в Манчестър Юнайтед. Последният мач на португалската суперзвезда...

Реклама

Най-четени новини


виж всички