Страхотен Любомир Епитропов е на 1/2-финал на Олимпийските игри в Токио с нов национален рекорд!


Страхотен Любомир Епитропов е на 1/2-финал на Олимпийските игри в Токио с нов национален рекорд!
Снимка: facebook.com/lyubo.epitropov

10153 0

Българският плувец Любомир Епитропов направи отлично плуване в сериите на 200 метра бруст на Олимпийските игри в Токио, което го класира за 1/2-финалната фаза! Епитропов финишира за време от 2:09.68 минути, с което подобри националния си рекорд.

Предишното най-добро време на Епитропов беше 2:10.12 мин. Днешното плуване на Любомир му отреди 5-о място в серията, в която преди старта беше с най-слабо време от осемте стартирали плувци. Той се нареди с 14-о време от всички серии и намери място на полуфиналите сред най-бързите 16. 

1/2-финалите на 200 метра бруст ще се състоят в сряда сутринта - след 5:20 часа българско време. Първата серия е от 5:21 часа, а втората - от 5:28 часа. Представянето на Епитропов, както и цялото българско участие на Игрите, може да следите в Токио 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg!

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО:

22-годишният Любомир Епитропов стартира участието си в Токио през уикенда, когато се състезава в сериите на 100 метра бруст. Там той направи добро плуване, но не достатъчно, за да продължи напред. Сега българинът ще опита да преодолее сериите в по-силната си дисциплина - 200 метра бруст.

Епитропов е в четвърта серия и ще плува в осми коридор. Той влезе в серията с време 2:10.12 мин., което е и най-добрият му резултат в тази дисциплина. Всички останали плувци в неговата серия са с по-силни времена, като в четвърти и пети коридор ще плуват състезатели с времена под 2:07 мин. Епитропов ще се надява да доближи личния си резултат, а защо не и да го подобри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички