Боряна Калейн е на финал в Токио, Катрин Тасева остана извън Топ 10


Боряна Калейн е на финал в Токио, Катрин Тасева остана извън Топ 10
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

24525 0

Две от "златните момичета" на България - Катрин Тасева и Боряна Калейн, започнаха участието си в квалификациите на индивидуалния многобой на Олимпийските игри в Токио. Те изиграха по 4 съчетания в 4 отделни сесии - на обръч, на топка, на бухалки и на лента. 

Боряна Калейн получи оценки от 24.100, 25.800, 26.600, 19.150 и събра сбор от 95.650 точки.

Катрин Тасева бе оценена с 24.450, 24.600, 24.400, 17.650 и събра сбор от 91.100 точки.

За да се класират за големия финал утре (7 август) двете ни грации трябваше да попаднат в Топ 10 от общо 26 гимнастички. 

След като всички 26 състезателки изиграха своите 4 съчетания, Боряна Калейн остана на 8-мо място и ЩЕ УЧАСТВА ВЪВ ФИНАЛА, но Катрин Тасева загуби позиции и се нареди 14-та, пропускайки по този начин утрешния ден!

Финалът е утре и отново ще бъде проведен в същия формат - четири отделни сесии на четири отделни уреда. Първата сесия започва в 9:20ч. българско време!

ПЪРВА СЕСИЯ

В първата сесия гимнастичките представяха съчетания или с топка, или с обръч (във втората серия се разменят). Катрин Тасева излезе трета на олимпийския килим, като първият ѝ уред бе обръч. Тя получи резултат от 24.450, което е достатъчно силен резултат, за да намери място в топ 10.

Боряна Калейн излезе седма на килима с топка. Тя записа резултат, близък до този на Тасева - 24.100. И двете българки намериха място в топ 10 след първата сесия - Катрин завърши на 8-о място, а Боряна - на 10-о.

ВТОРА СЕСИЯ

Катрин Тасева направи още едно силно съчетание, но този път с топка. Тя направи малки неточности, но цялостно се представи много добре и получи оценка 24.600, с което отново си гарантира място сред първите 10 гимнастички.

Боряна Калейн направи чудесно изпълнение с топка. Тя бе малко по-предпазлива в съчетанието, но го изпълни перфектно и си заслужи висока оценка - 25.800. 

Във втората сесия Калейн се нареди шеста, а Тасева - осма. В общото класиране след първите две съчетания Боряна Калейн заема седмо място със сбор от точки 49.900, докато Катрин Тасева е на девето място с 49.050 точки (напред продължават първите 10 гимнастички). 

ТРЕТА СЕСИЯ

При третата ротация българките щяха да изиграят съчетанията си с бухалки. Катрин Тасева се появи първа на подиума и изпълни почти безгрешно програмата си. За представянето си тя получи оценка от 24.400. 

Малко след нея дойде и реда на Боряна Калейн. Родната гимнастичка се справи много добре със съчетанието си и получи оценка от 26.600.

След съчетанията на всички 26 гимнастички Боряна Калейн е на 5-то място, а Катрин Тасева - на десето. Предстои последната четвърта финална сесия, след която окончателно ще стане ясно дали двете ни грации ще влязат във финалите в Токио. За целта трябва да попаднат в Топ 10!

ЧЕТВЪРТА СЕСИЯ

Започна и четвъртата сесия, в която пред Калейн и Тасева предстоеше съчетанието с лента. Първа на сцената излезе Катрин Тасева. Тя допусна няколко неточности и дори лентата ѝ се завърза на възел. За представянето си получи оценка 17.650.

15-на минути по-късно дойде ред и на Боряна Калейн. Въпреки че допусна леки грешки, тя се представи по-смело, отколкото на първите два уреда и получи оценка от 19.150 за представянето си.

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО:

В квалификациите на индивидуалния многобой участват 26 състезателки, като само първите 10 от тях ще продължат към финалите, които ще се състоят на 7 август. Всяка гимнастичка има четири завъртания, като първото започва в 4:20 часа. Второто е веднага след него. Третото трябва да започне в 8:50 часа българско време, а последното - веднага след него.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички