Токио 2020: Българката Селин Али: Не се чувствам сломена - главата ми е високо вдигната


Токио 2020: Българката Селин Али: Не се чувствам сломена - главата ми е високо вдигната
Снимка: LAP.BG/Любомир Асенов

1646 0

Българката Селин Али, която не успя да се класира за финала в ловната стрелба на Олимпиадата в Токио заяви, че вълнението по време на състезанието е било много голямо и никога преди не е изпитвала подобно чувство:

"Със сигурност вълнението беше много, много голямо. Това е нещо, което не съм изживявала никога. Ходила съм на много големи състезания, но не съм изпитвала подобно нещо. В първата серия вълнението беше свързано с началното притеснение, а в последната серия то беше по-скоро от това, че се движех много добре, по-добре отколкото съм очаквала. В никакъв случай не се чувствам сломена. Главата ми е високо вдигната. Със сигурност имам пропуски, върху които да работя, но винаги трябва да гледаме позитивно на нещата и да извличаме позитивното", заяви тя.

"Имах резултат, към който се целях. Приближих се максимално до него - може би 2 панички над това, което направих тук. Не мога да кажа, че съм изключително много разочарована, със сигурност резултатът ми не е лош, но е недостатъчен на такъв форум, наясно съм с това", добави Али.

"Условията оказаха изключително влияние. Беше много тежко. В официалните тренировки стреляхме на дъжд, в състезанието беше много горещо и задушно. Не е лесно да стоиш на слънцето за толкова дълго време. Аз лично имам много тежки главоболия от това слънце. Ние сме на открито и условията по принцип много влияят", коментира условията в Токио Селин Али.

"Това, че съм тук е голяма награда за мен. Да съм част от цялото това преживяване, цялото това приключение. За мен е чест, че съм тук. След три години си пожелавам да съм в Париж и със сигурност да се представя по-добре от сега. Да не говорим за медали и резултати, но искам да се чувствам по-добре и да постигна повече. Изключително много помага участието ми в Токио. Дори най-малкото състезание е по-добре от тренировка. А Олимпиадата ще ми помогне изключително много и то не за техника, не физически, а по-скоро психически. За да се представяме добре, психиката при нас е много важна. Да знаем как да се справяме с напрежението и да го контролираме трябва да участваме в повече и по-големи състезания", завърши българката, за която това бе дебют на Олимпийски игри.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Ще умра, но няма да допусна гол

Историята на вратаря Сергей Перхун е една от най-трагичните в новата история на руския футбол. Украинският...

Реклама

Най-четени новини


виж всички