Русия не се спира след художествената гимнастика на Олимпийските игри: Пряка задача срещу нас, вече бихме България


Русия не се спира след художествената гимнастика на Олимпийските игри: Пряка задача срещу нас, вече бихме България
Снимка: БОК, Костадин Андонов/StartPhoto

51538 0

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели златните медали на Олимпийските игри в Токио след впечатляващо представяне. Представителките ни бяха в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерике Зафирова.

Българските момичета грабнаха титлата с 92,100 точки, докато след тях останаха тези от Русия. А поражението изобщо не им се хареса, още повече, че то нарушава страховитата им хегемония на олимпийски игри - за първи път от Сидни 2000 те останаха без златен медал при ансамблите.

"Всички прекрасно разбраха, че това трябва да се случи, за да може хегемонията на Русия да бъде спряна. Това беше пряка задача. Победихме България на Европейското първенство. Трябва да се пише не на международната федерация, а директно на Томас Бах" - недоволства председателят на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова.

Вижте и още един красноречив пример за това, че Русия прие тежко триумфа на България в художествената гимнастика на Токио 2020.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Пред кого отдава чест при всеки свой гол Рикардиньо от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички